Bodegas Norton Privada (prijs op aanvraag)

Rijp fruit specerijen geconcentreerd vol krachtig zacht vanille eikenhout rood | Argentinië | Mendoza

Lekker bij: Barbeque, Kaas, Ossenhaas, Rood vlees, Wild

Bodegas Norton Privada is een heerlijke, rijke en krachtige. In de geur bosbes, kers, pruim, specerij, cacao, wat koffie en leer. De smaak is vol, complex met aangename tannines, bosbes, kers , specerij rijp zondoorstoofd fruit en een eindeloos lange afdronk. Dit ie één van mij lievelingswijnen!

Serveer deze wijn bij gebraden wild zoals hert en ree, roodvlees (gourmet en barbeque!), stevige en volle kazen. Deze wijn kan nu prima worden gedronken maar kan ook nog jaren rijpen.

Druivensoorten: 40% Malbec, 30% Merlot, en 30% Cabernet Sauvignon, Alc.%: 14,8%. Houtrijping: 16 maanden in nieuw frans eiken. Overladen met hoge punten door o.a. Wijngoeroe Robert Parker (91 Parkerpunten).

Het succesverhaal van Bodega Norton begon meer dan 100 jaar geleden in Argentinië alwaar Sir Edmund James Palmer Norton, een Engelsman van geboorte  en spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, begon in 1895 een wijnbedrijf begon: Bodega Norton,  in Luján de Cuyo in de  vallei van de Mendoza River aan de uitlopers van het Andesgebergte. In 1989 brak een nieuw tijdperk aan voor Norton door overname van het bedrijf door de huidige eigenaar Swarowski - wereldwijd bekend van de kristallen figuren , juwelen en modeaccessoires. Met praktisch onbeperkt budget werd geïnvesteerd in modernisering/technische innovatie van het bedrijf alsmede in uitbreiding van het wijngaardareaal tot meer dan 1.200 ha.
Dankzij de tomeloze inzet en passie voor het wijn maken van Swarowski Sr. & Jr., bijgestaan door een team van specialisten is het bedrijf uitgegroeid tot de top van Argentinië op wijngebied met export ‘all over the world’.
Wijn technisch gezien wordt Luján de Cuyo beschouwd als één van de beste wijngebieden van het land met wijnen die zich qua kleur, aroma en smaak kunnen meten met de besten ter wereld. Vermeldenswaardig is nog dat  Jorge Riccitelli van Bodega Norton is uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar 2012.