Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum Torrontes de Otoño late harvest 0.5

Rijp fruit geconcentreerd exotisch fruit vol middelzoet vanille | Argentinië | Cafayate

Lekker bij: Aperitief, Blauwe kazen, Desserts, Exotisch fruit (mango,ananas), Patés

€ 18,99 per fles
€ 107,94 per doos
(€ 17,99 per fles)

Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum Torrontes de Otoño late harvest 0.5 is diepgeel met gouden tinten. De geur is intens en fruitig met nuances van perzik, rozijnen, honing, kweepeer, toast en vanille. Het is een bijzondere, heerlijke en evenwichtige wijn met een goede balans tussen de suikers en de zuurgraad . De afdronk is lang en smaakt naar meer!

Serveer deze wijn bij blauwschimmelkazen, niet al te zoete desserts met geel fruit, warme appeltaart en tartetatin, bij fruitsalades, sorbetijs of geniet er lekker "zo"van. Wij raden aan om deze wijn te drinken tussen de 8 à 10 graden C.

Vinificatie: 25 dagen alcoholische gisting in nieuwe eikenhouten vaten met geselecteerde gist met een gecontroleerde temperatuur tussen 13ºC en 15ºC. Geen malolactisch gisting om frisheid te behouden. Deze wijn heeft 8 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Roberto Romero begon vier decennia geleden in Tolombón met wijn maken. In het jaar 2000 besloten ze in samenwerking met kleindochter Lucía Romero- Marcuzzi  om een ​​nieuw project te starten met een meer exclusieve doelgroep, het maken een premium van zeer hoge kwaliteit te maken. Er werden investeringen gemaakt in infrastructuur en technologie, terwijl tegelijkertijd de 50 jaar oude wijngaarden van Torrontés en Tannat met succes hersteld werden. In diezelfde periode werden ook Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah wijnstokken geplant in een nieuwe wijngaard. Tegenwoordig wordt de wijngaard compleet beheerd door Lucía.

Argentinië – Cafayate
Cafayate is een kleine, geïsoleerde vallei met zeer bijzondere kenmerken: het woestijnklimaat en de arme gronden komen ten goede aan de productie van druiven van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk is om duurzame en biologische wijnbouw te beoefenen. De belangrijkste factor die de wijnstokken beïnvloedt in deze regio, is de temperatuurschommeling overdag en ‘s nachts, vanwege de hoogte tussen de 1700m en 2500m, waardoor de druiven zeer geconcentreerd en tegelijkertijd zeer rijp kunnen worden. Dit resulteert in wijnen met zachte, ronde tannines.