Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum Single Vineyard Torrontes

Verfijnd exotisch fruit fris intens wit | Argentinië | Cafayate

Lekker bij: Aperitief, Blauwe kazen, Salades, Vis

€ 12,99 per fles
€ 71,94 € 65,94 per doos
(€ 10,99 per fles)

Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum Single Vineyard Torrontes is bleekgeel met helder groenachtig tonen. De geur is karaktervol en typisch voor de Torrontès druif; fruitig, fris, intens en elegant met aroma`s van rozen, peer, perzik, grapefruit, honing, noten, kandij en citrusfruit. De smaak is fris, jeugdig en intens met heerlijk exotisch rijp (citrus)fruit. Deze wijn heeft een goede structuur, is prachtig in balans en heeft een heerlijke frisse zuurgraad.

Serveer deze wijn als aperitief, bij visgerechten, (blauwe) kazen en salades.

Laborum, is de karakteristieke lijn van El Porvenir. Het is het resultaat van de zoektocht naar de echte expressie van Cafayate. Het is de weerspiegeling van het werk en zorg in de wijngaard en integratie op het wijngoed, die leiden tot deze druivenvariëteiten met een echte ambachtelijke focus, en bieden ons de bijzondere ervaring van wijnen die uitdrukking geven aan het karakter van hun oorsprong.

De Laborum wijnen zijn de beste wijnen afkomstig van het terroir van Cafayate en de lijn bestaat uit wijnen afkomstig van wijngaarden met een zeer lage opbrengst (6 ton/ha).

Roberto Romero begon vier decennia geleden in Tolombón met wijn maken. In het jaar 2000 besloten ze in samenwerking met kleindochter Lucía Romero- Marcuzzi  om een ​​nieuw project te starten met een meer exclusieve doelgroep, het maken een premium van zeer hoge kwaliteit te maken. Er werden investeringen gemaakt in infrastructuur en technologie, terwijl tegelijkertijd de 50 jaar oude wijngaarden van Torrontés en Tannat met succes hersteld werden. In diezelfde periode werden ook Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah wijnstokken geplant in een nieuwe wijngaard. Tegenwoordig wordt de wijngaard compleet beheerd door Lucía.

Argentinië – Cafayate
Cafayate is een kleine, geïsoleerde vallei met zeer bijzondere kenmerken: het woestijnklimaat en de arme gronden komen ten goede aan de productie van druiven van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk is om duurzame en biologische wijnbouw te beoefenen. De belangrijkste factor die de wijnstokken beïnvloedt in deze regio, is de temperatuurschommeling overdag en ‘s nachts, vanwege de hoogte tussen de 1700m en 2500m, waardoor de druiven zeer geconcentreerd en tegelijkertijd zeer rijp kunnen worden. Dit resulteert in wijnen met zachte, ronde tannines.