Bodega El Porvenir de Cafayate Laborum de Parcela Finca Rio Seco Tannat

Rood | Argentinië | Salta

€ 25,99 per stuk

Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum De Parcela Finca Rio Seco Tannat is intens helderrood van kleur. Je proeft en ruikt kruidige en fruitige aroma’s als pruimen, frambozen, tijm en munt met een hint van rook en aardse tonen met in de afrdonk een vleugje van ceder en hars. Met zijn stevige tannines en gemiddelde zuurgraad en het feit dat hij 12 maanden op hout heeft gelegen is dit een echte complexe krachtpatser.

Serveer deze wijn bij wild, stoofvlees, gerijpte kazen, lasagne of bijvoorbeeld een varkenshaas en gerechten met truffel.

100% Tannat Limited Edition Finca Rio Seco: wijngaarden gelegen in Cafayate Valley, Salta. De wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten (50% gebruikt en 50% nieuw) waar hij malolactische gisting ondergaat. Lichte filtering en botteling. Minstens 8 jaar houdbaar in de fles.

Roberto Romero begon vier decennia geleden in Tolombón met wijn maken. In het jaar 2000 besloten ze in samenwerking met kleindochter Lucía Romero- Marcuzzi  om een nieuw project te starten met een meer exclusieve doelgroep, het maken een premium van zeer hoge kwaliteit te maken. Er werden investeringen gemaakt in infrastructuur en technologie, terwijl tegelijkertijd de 50 jaar oude wijngaarden van Torrontés en Tannat met succes hersteld werden. In diezelfde periode werden ook Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah wijnstokken geplant in een nieuwe wijngaard. Tegenwoordig wordt de wijngaard compleet beheerd door Lucía.

Argentinië – Cafayate
Cafayate is een kleine, geïsoleerde vallei met zeer bijzondere kenmerken: het woestijnklimaat en de arme gronden komen ten goede aan de productie van druiven van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk is om duurzame en biologische wijnbouw te beoefenen. De belangrijkste factor die de wijnstokken beïnvloedt in deze regio, is de temperatuurschommeling overdag en ‘s nachts, vanwege de hoogte tussen de 1700m en 2500m, waardoor de druiven zeer geconcentreerd en tegelijkertijd zeer rijp kunnen worden. Dit resulteert in wijnen met zachte, ronde tannines.