Bodega El Porvenir de Cafayate Laborum de Parcela Finca Rio Seco Petit Verdot

Rood | Argentinië |

€ 25,99 per stuk

Bodega el Porvenir Laborum de Parcela Finca Rio Seco Petit Verdot heeft een granaatrode kleur met robijnrode reflecties. Aroma’s van rijp fruit zoals rijpe pruimen en zoete kweepeer met geroosterde tonen van cacao en cederhout. De smaak is rond en zacht met rijpe tannines, lekker vol en met een aangename zuurgraad. Je proeft rijp fruit als rozijnen en pruimen. en nuances van specerijen als vanille en chocola.

Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 16°C en 18°C.bij geit, stoofschotels met kruiden, wilde eendenborst en goulash. Ook bij oude, rijpe kazen als Comté is deze wijn een goede begeleider.

Afkomstig uit Cafayate, Salta Petit Verdot 100% 

De wijn rijpt 16 maanden in eikenhouten vaten (80% gebruikt en 20% nieuw) waar hij malolactische gisting ondergaat. Mild gefilterd en gebotteld. Minstens 8 maanden houdbaar in fles. Bewaarpotentieel: 12 jaar.

Roberto Romero begon vier decennia geleden in Tolombón met wijn maken. In het jaar 2000 besloten ze in samenwerking met kleindochter Lucía Romero- Marcuzzi om een nieuw project te starten met een meer exclusieve doelgroep, het maken een premium van zeer hoge kwaliteit te maken. Er werden investeringen gemaakt in infrastructuur en technologie, terwijl tegelijkertijd de 50 jaar oude wijngaarden van Torrontés en Tannat met succes hersteld werden. In diezelfde periode werden ook Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah wijnstokken geplant in een nieuwe wijngaard. Tegenwoordig wordt de wijngaard compleet beheerd door Lucía.

Argentinië – Cafayate
Cafayate is een kleine, geïsoleerde vallei met zeer bijzondere kenmerken: het woestijnklimaat en de arme gronden komen ten goede aan de productie van druiven van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk is om duurzame en biologische wijnbouw te beoefenen. De belangrijkste factor die de wijnstokken beïnvloedt in deze regio, is de temperatuurschommeling overdag en ‘s nachts, vanwege de hoogte tussen de 1700m en 2500m, waardoor de druiven zeer geconcentreerd en tegelijkertijd zeer rijp kunnen worden. Dit resulteert in wijnen met zachte, ronde tannines