Bodega El Porvenir de Cafayate Laborum de Parcela Finca El Retiro Seco Torrontes

Geconcentreerd exotisch fruit fris intens mineralig wit | Argentinië | Cafayate

Lekker bij: Aziatische gerechten, Geitenkaas, Kreeft, Salades

€ 16,99 per fles
€ 95,94 per doos
(€ 15,99 per fles)

Bodega El Porvenir de Cafayate Laborum de Parcela Finca El Retiro Seco Torrontes heeft intense en frisse aroma's van exotisch fruit (limoen), bloemen en kruiden. De smaak is intens en geconcentreerd door de oude druivenstokken, die al meer dan 75 jaar oud zijn. De aanzet in de mond is zacht en vrij vol. Vervolgens proef je heerlijk en aangenaam fris citrusfruit. De afdronk is ietwat mineralig met een lichte textuur en een bloemige afdronk. Al met al is dit een verfijnde en aromatische wijn.

Serveer deze prachtige wijn pittige Thaise en Indiase gerechten, kreeft, pittige empanadas of bij een salade met geitenkaas.

Enkel de allerbeste percelen worden geselecteerd om deze wijn te maken. De wijn rijpt 8 maanden op zijn droesem in betonnen tanks in de vorm van een ei, wat resulteert in een intense en zeer unieke smaak.

Roberto Romero begon vier decennia geleden in Tolombón met wijn maken. In het jaar 2000 besloten ze in samenwerking met kleindochter Lucía Romero- Marcuzzi  om een ​​nieuw project te starten met een meer exclusieve doelgroep, het maken een premium van zeer hoge kwaliteit te maken. Er werden investeringen gemaakt in infrastructuur en technologie, terwijl tegelijkertijd de 50 jaar oude wijngaarden van Torrontés en Tannat met succes hersteld werden. In diezelfde periode werden ook Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah wijnstokken geplant in een nieuwe wijngaard. Tegenwoordig wordt de wijngaard compleet beheerd door Lucía.

Argentinië – Cafayate
Cafayate is een kleine, geïsoleerde vallei met zeer bijzondere kenmerken: het woestijnklimaat en de arme gronden komen ten goede aan de productie van druiven van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk is om duurzame en biologische wijnbouw te beoefenen. De belangrijkste factor die de wijnstokken beïnvloedt in deze regio, is de temperatuurschommeling overdag en ‘s nachts, vanwege de hoogte tussen de 1700m en 2500m, waardoor de druiven zeer geconcentreerd en tegelijkertijd zeer rijp kunnen worden. Dit resulteert in wijnen met zachte, ronde tannines.