Bodega El Porvenir de Cafayate Laborum De Parcela Finca Alto Rio Seco Malbec

Specerijen rijp fruit fris fruit vol krachtig eikenhout rood | Argentinië | Cafayate

Lekker bij: Ossenhaas, Oude kaas, Pasta, Rood vlees, Stoofvlees, Wild, Wit vlees

€ 26,99 per fles
€ 155,94 per doos
(€ 25,99 per fles)

Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum De Parcela Finca Alto Rio Seco Malbec is echt de topper van de Parcela serie. In deze paarsrode wijn vind je donker en rood fruit als frambozen, wilde bramen, bosbessen, wat specerijen en een lichte hint van wierook. Het is een heerlijke volle en aangenaam krachtige wijn door de aanwezige tannine, de heerlijke houttonen en de evenwichtige zuurgraad.

Serveer deze wijn bij wild, stoofvlees, gerijpte kazen, een rijke lasagne, varkenshaas en gerechten met truffel.

Afkomstig uit Cafayate, Salta 100% Malbec. De wijn rijpt gedurende 14 maanden in eikenhouten vaten (40% nieuw, 60% gebruikt) en ondergaat daar malolactische gisting, vervolgens een lichte filtering en botteling. Je kan deze wijn minimaal 10 maanden bewaren. 

Roberto Romero begon vier decennia geleden in Tolombón met wijn maken. In het jaar 2000 besloten ze in samenwerking met kleindochter Lucía Romero- Marcuzzi om een nieuw project te starten met een meer exclusieve doelgroep, het maken een premium van zeer hoge kwaliteit te maken. Er werden investeringen gemaakt in infrastructuur en technologie, terwijl tegelijkertijd de 50 jaar oude wijngaarden van Torrontés en Tannat met succes hersteld werden. In diezelfde periode werden ook Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah wijnstokken geplant in een nieuwe wijngaard. Tegenwoordig wordt de wijngaard compleet beheerd door Lucía.

Argentinië – Cafayate
Cafayate is een kleine, geïsoleerde vallei met zeer bijzondere kenmerken: het woestijnklimaat en de arme gronden komen ten goede aan de productie van druiven van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk is om duurzame en biologische wijnbouw te beoefenen. De belangrijkste factor die de wijnstokken beïnvloedt in deze regio, is de temperatuurschommeling overdag en ‘s nachts, vanwege de hoogte tussen de 1700m en 2500m, waardoor de druiven zeer geconcentreerd en tegelijkertijd zeer rijp kunnen worden. Dit resulteert in wijnen met zachte, ronde tannines.