Bodega el Porvenir de Cafayate Laborum de Parcela Alto Los Cuises Chardonnay

Fris fruit exotisch fruit vol rijk romig wit | Argentinië | Salta

Lekker bij: Gevogelte, Romige kazen, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis, Wit vlees

€ 15,99 per stuk

Bodega el Porvenir Laborum de Parcela Chardonnay heeft fruitige aroma’s met geroosterde tonen. De smaak is zacht met aangename rijpe zuren. Je proeft perzik en bloemige tonen als acacia en lavendel. Doordat de wijn een rijping heeft gehad in eikenhouten vaten zijn heerlijke tonen van vanille en boter ontstaan waardoor de afdronk ietwat romig aanvoelt. Een mooie, volle en rijke wijn met een aangename frisheid.

Serveer deze wijn als aperitief, bij sushi, oesters, vette vis, gevogelte, wit vlees en zachte, romige kazen.

Wijnmakerij El Porvenir. Cafayate Salta. Finca Alto Los Cuises. Chardonnay 100% - Gelimiteerde Editie. Rijping: 8 maanden op 20% nieuw en 80% oud Franse eikenhouten vaten, mild gefilterd en gebotteld. 

Roberto Romero begon vier decennia geleden in Tolombón met wijn maken. In het jaar 2000 besloten ze in samenwerking met kleindochter Lucía Romero- Marcuzzi  om een ​​nieuw project te starten met een meer exclusieve doelgroep, het maken een premium van zeer hoge kwaliteit te maken. Er werden investeringen gemaakt in infrastructuur en technologie, terwijl tegelijkertijd de 50 jaar oude wijngaarden van Torrontés en Tannat met succes hersteld werden. In diezelfde periode werden ook Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah wijnstokken geplant in een nieuwe wijngaard. Tegenwoordig wordt de wijngaard compleet beheerd door Lucía.

Argentinië – Cafayate
Cafayate is een kleine, geïsoleerde vallei met zeer bijzondere kenmerken: het woestijnklimaat en de arme gronden komen ten goede aan de productie van druiven van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk is om duurzame en biologische wijnbouw te beoefenen. De belangrijkste factor die de wijnstokken beïnvloedt in deze regio, is de temperatuurschommeling overdag en ‘s nachts, vanwege de hoogte tussen de 1700m en 2500m, waardoor de druiven zeer geconcentreerd en tegelijkertijd zeer rijp kunnen worden. Dit resulteert in wijnen met zachte, ronde tannines.