Bodega El Porvenir De Cafayate Amauta Corte III Cabernet Sauvignon / Malbec

Specerijen rijp fruit vol zacht eikenhout rood | Argentinië | Cafayate

Lekker bij: Grillades, Oude kaas, Rood vlees, Wild

€ 16,99 per fles
€ 95,94 per doos
(€ 15,99 per fles)

Bodega El Porvenir De Cafayate Amauta Corte III Cabernet Sauvignon / Malbec heeft een intense, levendige robijnrode kleur met paarse schakeringen. De neus is kruidig met rood en zwart fruit als pruimen, vijgen en specerijen als zwarte peper en kruidnagel. De smaak is vol en zacht met rijp fruit, rijpe tannine, specerijen en houttonen. De afdronk is lang met tonen van specerijen en rijp fruit.

Serveer deze wijn bij rood vlees, wild, gebraad en gerijpte half harde kazen.

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon en Malbec.

Deze wijn heeft een rijping gehad op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten gedurende 6 tot 8 maanden. De wijngaard Finca Rio Seco is gelegen op 1.700 meter boven de zeespiegel in de Cafayate vallei, Salta. Laag rendement van 6 ton/ha. Leeftijd van wijngaard: 13 jaar. 

Hoe kun je de harmonie beter tot uitdrukking brengen dan in overheerlijke blends? Onder de naam Amauta mengt de bodega drie verschillende druifsoorten in bijzondere rode blends. De Amauta was in de inheemse culturen van Cafayate de grote leraar, de wijze man. Gerespecteerd voor zijn kennis van de mens, de natuur en het universum leerde hij zijn omgeving over het leven. De lessen waren gebaseerd op de Goddelijke dualiteit: twee principes die elkaar harmonieus aanvullen zoals de zon en de maan, dag en nacht en leven en dood. 

El Porvenir de Cafayate draait om harmonie, harmonie tussen de omgeving en de wijnmakers

Vinoloog en eigenaar Lucía Romero-Marcuzzi verwoordt het samenspel tussen het gebied en het wijnhuis het mooist. “Cafayate geeft ons de unieke grond en omstandigheden, wij voegen daar het belangrijkste aan toe: familie.”

Alles wat de familie doet is gericht op het gebied en de toekomst hiervan. Niet gek als je je wijnhuis “De toekomst van Cafayate” noemt. Het draait om dat wat nog komen gaat en lange termijn denken. Niet alleen de huidige productie telt, ook in de toekomst moet het gebied genoeg bieden. De vier wijngaarden zijn daarom perfect uitgebalanceerd. Hier vind je geen overvolle wijnstokken. El Porvenir richt zich op de exclusieve wijnmarkt met een kleinschalige productie. Op deze manier krijgt iedere druif volledig het beste uit de omgeving.

Harmonie tussen het verleden en de toekomst, de perfecte harmonie van het verleden en de toekomst begint bij de huidige eigenaar van El Porvenir de Cafayate: de jonge powervrouw Lucía Romero Marcuzzi. Als klein meisje zette zij haar eerste stapjes tussen de wijnstronken van haar opa  en nu leidt zij het familiebedrijf met innovatieve technieken naar de toekomst.

Je ziet het ook terug in het episch centrum van de bodega: de kelder waar wijnmaker Francisco ‘Paco’ Puga de wijnen maakt. In 2000 koopt de familie een oud wijnhuis dat ze met een nieuwe infrastructuur en technieken helemaal up-to-date brengen. Het oude gebouw waar vroeger de wijnen werden gemaakt leent zicht niet voor wat de familie voor ogen heeft. Toch kiezen ze er niet voor om het compleet te vervangen. Ze houden de adobemuren en bouwen hier binnen een state-of-the art wijnkelder.