Biscardo Casato di Melzi Salice Salentino Riserva

Droog intens rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 47,99 per doos

Deze regio die de hak van de Italiaanse laars vormt was ooit vooral bekend voor zijn enorme productie van loodzware rode wijn die geëxporteerd werd om te worden versneden met wat minder goed gelukte oogsten in koelere landen. Zelfs vandaag valt nog minder dan 5% van de productie onder een DOC. Het is nog altijd de grootste druivenproducent van Italië maar sinds eind jaren ‘90 is er echter sprake van een zeer positieve evolutie en plots komen er zeer prijsvriendelijke en originele rode en rosé wijnen vandaan. De zomers zijn er zeer warm, maar krijgen 's nachts enige afkoeling door de nabijheid van de zee. Het kan er erg droog zijn maar in een normaal jaar valt er net genoeg regen in net de juiste periode.

Deze wijn is een blend van Negroamaro en Malvasia Nera druiven. Rijping in vaten voor 24 maanden en in RVS tanks voor 12 maanden.

 

Een intense robijnrode wijn met prachtige paarse tinten, die zelfs neigen naar oranje met het rijpen. Het bouquet is karakteristiek en aangenaam intens. Droog, full-bodied, fluweelachtig, warm en harmonieus in de mond. Lekker bij pastagerechten, gegrild rood vlees, wildgerechten en zachte kazen.