BIO Fasoli Gino Orgno
Italiƫ | Veneto

BIO Fasoli Gino Orgno is een full throttle Merlot (Amarone) appassimento, prachtig op dronk. Vloeibaar fluweel. De wijn is eten en drinken tegelijk!
Dit is een ontzettend volle en krachtige wijn. Met een intense robijnrode kleur is het een aangenaam fluweelzachte wijn met tonen van zeer rijp rood fruit als kersen, aardbei en pruim, met tonen van leer, truffel, vanille en zoethout. Met een geweldige body en structuur is het een rijke maar evenwichtige, zeer mondvullend en krachtige Merlot.
De Orgno is de meest exclusieve wijn van Fasoli Gino. De wijn bestaat voor 100% uit Merlot van 60 jaar oude wijnstokken uit de regio Veneto, waarvan de druiven 90 dagen gedroogd worden volgens de Appassimento methode, die we juist weer kennen uit Puglia. De wijn rijpt daarna voor minimaal 4 jaar op nieuw frans eiken en nog 4 jaar door op fles in de kelders van Fasoli Gino. Hierdoor ontstaat een ontzettend volle en krachtige wijn. Met een intense robijnrode kleur is het een aangenaam fluweelzachte wijn met tonen van rijp rood fruit, met lichte tonen van leer, truffel en zoethout. Met een geweldige body en structuur is het een rijke maar evenwichtige, zeer mondvullend en krachtige Merlot. Deze wijn is het resultaat van aandacht voor detail, passie en het streven naar de hoogste kwaliteit.
Orgno past perfect bij gegrild of gestoofd vlees, wild en pastagerechten met rijke sauzen. Ook heerlijk bij rijpe kazen. Samen met een Cubaanse Montecristo en wat jazz op de achtergrond is ook erg fijn genieten.
In 1925 was grootvader Amadio pionier van het wijnbedrijf Fasoli. Hij was het die de wijnstokken aanplantte en hier zelf goede kwaliteit wijn van maakte. Destijds verkocht hij dit aan de beste eetgelegenheden in steden als Verona, Vicenza en Padova. Hij vervoerde dit in kleine houten vaten met paard-en-wagen. Zoon Gino en broer Gigi bouwen voort op hun vaders kennis en ervaring en zetten de goede reputatie voort. In 1980 is de familie Fasoli begonnen met biologische wijnbouw en sinds 1984 zijn alle wijngaarden biologisch, welke in 1990 officieel biologisch gecertificeerd zijn.