Berthelemot Puligny Montrachet Les Levrons

Delicaat vol complex rijk fris vanille wit | Frankrijk | Bourgogne

Lekker bij: Aperitief, Kreeft, Vis, Wit vlees

€ 54,99 per fles
€ 299,94 per doos
(€ 49,99 per fles)

Berthelemot Puligny Montrachet Les Levrons heeft in de geur sterke florale aroma's (witte bloemen) met hints van amandel en hazelnoot die overgaan in geweldige wijn met structuur en vulling. Fris en rijk in de mond, complex met tonen van vanille, romigheid, mineraliteit en een grote lengte.

Serveer deze wijn bij rijke visgerechten, kreeft, wit vlees en indien de wijn iets ouder is met foie gras (terrine).

Sinds haar oprichting in 2006 door de samenvoeging van de landgoederen van Jean Garaudet en Yves Darviot, heeft Domaine Berthelemot wijnliefhebbers betoverd met zijn fijne wijnen in de Verenigde Staten, China, Australië, Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en natuurlijk, kenners in Frankrijk.

De reputatie van het domein is niet alleen opgebouwd uit de vele awards en commentaren van critici in de handel, maar ook door overnames van appellaties: na Beaune, Pommard, Monthelie, Meursault zijn vanaf 2012 de activiteiten uitgebreid naar percelen in Puligny, Chassagne en opnieuw Meursault om aan de vraag naar witte wijnen te voldoen.

Dit zou allemaal niet mogelijk zijn geweest zonder de oprichter van het Domaine, Brigitte Berthelemot. Door haar toewijding, en samenwerking met wijnmaker Marc Curgney worden de wijnstokken in topconditie gehouden voor de productie van de beste wijnen. De sleutel van het succes is de verzorging van de wijnstok en de omgeving.

De Bourgogne is een vochtige regio, die verder gekenmerkt wordt door een hoog percentage kalksteen op de bodem. Dit  maakt het mogelijk om kwaliteitswijnen te produceren van Pinot Noir druiven in de verschillende klimaten in de Bourgogne en ook de Chardonnay druiven komen van nature voor in de Côte de Beaune.

Door hard werken en doorzettingsvermogen werd het domaine in 2009 gekwalificeerd met een certificering van “Agriculture Rainsonée”, een standaard ecologisch kwalificatie is in proces. Bij elke jaargang wordt ernaar gestreefd om de beste wijnen te produceren als gevolg van de staat van het land en de kenmerken van het jaar.

Domaine Berthelemot verbouwt  7,8 ha wijngaarden in bezit in Côtes de Beaune. Gelegen tussen Meursault en Chassagne-Montrachet en beslaat 205 ha Puligny-Montrachet waar de bekendste Premiers en Grand Cru’s uit de Bourgogne worden gemaakt.

De bodem bestaat uit bruin kalksteen en mergel. Door de diepe bodem heeft de wijn intensiteit en elegantie die in het bijzonder kenmerken zijn voor het land rondom Puligny