Bergsig Sauvignon Blanc

Fris droog soepel wit | Zuid-Afrika | Breede River

Lekker bij: Asperges, Salades, Sushi, Vis

€ 54,00 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Bergsig Sauvignon Blanc heeft een licht strogele kleur. In de geur aangenaam frisse en grassige tonen, asperges, groene vijgen, kruisbessen en wat tropisch fruit. Deze wijn is mooi lichtvoetig met een heerlijke frisheid en sap, asperges, een aangenaam vleugje grassigheid en kruisbessen. De afdronk heeft veel lengte en kracht met mooie zuren een heerlijke mineraligheid.

Serveren bij frisse salades, asperges en lichte vis gerechten.

Dankzij de hogere ligging van de wijngaarden en een koeler micro klimaat ontstaat een zeer verfrissende, fruitige en elegante Sauvignon Blanc (Nieuw Zeeland stijl....) Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting waardoor een extra aromatische wijn wordt vekregen.

Worcester is een prachtig en vruchtbaar gebied dat bekend staat om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Tevens van belang voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen is natuurlijk het klimaat. De dagen zijn natuurlijk warm en erg rijk aan zonne-uren, terwijl de nachten relatief koel zijn door de aanwezigheid van de drie rivieren. Hierdoor verkrijgen de druiven optimale rijpheid en aroma's De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt natuurlijk het rendement en is dus erg kostbaar. Het komt echter absoluut ten goede van de kwaliteit.

Dit artikel komt van wijnhuis Bergsig - Zuid-Afrika