Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen

Bergsig Pinotage

Vol krachtig zacht aards eikenhout | Zuid-Afrika | Breede River

Lekker bij: Kaas, Lamsvlees, Rood vlees, Stoofvlees, Wild

Bergsig Estate Pinotage heeft een karmijnrode kleur met in de geur zeer kruidige, wat aardse tonen herkenbaar voor de Pinotage druif. De smaak is rijp en krachtig met mooie hout tonen en een prettige grijpende afdronk.

Serveren op ongeveer 17°C bij lamsvlees, gevulde kip, stoofgerechten en bij verschillende niet te uitgesproken kazen.

De Pinotage druiven die gebruikt zijn voor deze wijn zijn afkomstig van oude kloon druivenstokken, waarvan een zeer herkenbare Pinotage wijn komt. Pinotage is in 1925 bedacht door Abraham Perold, professor in de wijnbouw aan de universiteit van Stellenbosch. Hij kruiste daarvoor pinot noir met cinsault. Die tweede druif werd in Zuid-Afrika destijds ´hermitage´ genoemd wat de naam ´pinotage´ voor de nieuwe druif verklaart. Het zou overigens nog tot in de jaren vijftig duren voor hij voor het eerst werd aangeplant.

Vinificatie: Traditionele rode vinificatie met lange inweking van de druiven en daarna rijping op grote eikenhouten vaten.

€ 74,10 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen