Bergsig Icarus

Complex rijk krachtig intens vanille eikenhout rood | Zuid-Afrika | Breede River

Lekker bij: Kaas, Lam, Noten, Rood vlees

€ 32,99 per fles
€ 185,94 per doos
(€ 30,99 per fles)

Bergsig Icarus is een prachtige wijn die zijn prijs absoluut waard is, echt een wijn om van te genieten. Na het openen van de fles reeds een overweldigend aroma van zwarte bessen en ander zwart fruit, alsmede een lichte toon van vanille, peper, specerijen, sigarendoos en eikenhout die zijn ontstaan door de 25 maanden rijping op nieuw eikenhout. Levendig, elegant en reeds met een zijdezachte toegankelijkheid maar met een lang leven voor zich.

 

Serveer deze wijn op 18 graden. De wijn is uitermate geschikt als begeleider van rijke wildgerechten, gerechten met rundvlees of eend en natuurlijk bij rijpe kazen.


Druivensoorten: 78% Cabernet sauvignon, 14% Touriga Nacional en 8% Shiraz. Icarus is de topwijn van dit familiedomein. Vooral de toevoeging van de druivensoort Touriga National geeft deze wijn zijn kracht en karakter.

 

Vinificatie: Handgeplukte druiven bij optimale rijpheid. Tijdens de fermentatie wordt de most telkens rondgepomt voor optimale extractie van smaak en kleur. Na de malolactische vergisting wordt de wijn 25 maanden gerijpt op fusten van Frans eiken.

Dit artikel komt van wijnhuis Bergsig - Zuid-Afrika