Bergsig Cape Late Bottled Vintage

Vol rijk zoet fruitig | Zuid-Afrika | Breede River

Lekker bij: Aperitief, Chocolade, Desserts, Kaas, Noten

€ 17,99 per fles
€ 103,50 per doos
(€ 17,25 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Bergsig Late Bottled Vintage (LBV) is een volzoete, warme, uitbundig fruitige portachtige wijn. het Zuid-Afrikaanse alternatief voor port.

Het aroma van deze bruinrode wijn is toastachtig, naast elementen van rozijnen en krenten. Ook in de mond proeven we geconfijt fruit en krenten en rozijnen, maar ook thee, tabak, veel kruidigheid, karamel en koffie. deze "Port" smaakt heerlijk gerijpt, zacht en aangenaam, niet heel zoet, een wat lichtere stijl dan een klassieke port. Een aangenaam kruidige afdronk complementeert het geheel.

Op ongeveer 18°C. Uitstekende partner van een goede sigaar, bij desserts met chocolade en natuurlijk bij (schimmel)kazen.

Druivensoort: Tinta Barocca. De druiven zijn zeer rijp geplukt en in open tanks vergist, versterkt met alcohol en gerijpt in eikenhouten vaten gedurende 36 maanden.een oppervlakte van 250 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester

Met een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor zowel wit als rood. Het estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze jonge wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond.

Dit artikel komt van wijnhuis Bergsig - Zuid-Afrika