Baron Fuente Champagne Grande Reserve Demi Sec

Verfijnd rijp fruit lichtzoet fris mousserend | Frankrijk | Champagne

Lekker bij: Aperitief, Desserts, Kreeft, Schaal- en schelpdieren

Vanaf € 26,99 per fles
€ 29,99 per fles
€ 161,94 per doos

Baron Fuente Champagne Grande Reserve Demi Sec is een bijzonder verfijnde lichtzoete Champagne met een uiterst fijne mousse, die lang aanhoudt. Deze Champagne heeft een heldere, lichtgele kleur. In het bouquet komen aroma's van appel, perzik en peer naar voren. Soepel en verfijnd in de mond en een mooie afdronk met hints van rijp fruit en honing.

Serveer deze Champagne als heerlijk aperitief en bij krachtigere en rijkere gerechten. Zo passen krab, kreeft en langoustine of niet al te zoete desserts goed bij deze Champagne.

Baron Fuente Demi-Sec Champagne wordt net als de Brut gemaakt van 70% Pinot Meunier en 30% Chardonnay. De dosage is echter van meer druivensuiker voorzien waardoor deze versie een aangenaam en subtiel "zoetje" heeft. Een subtiel samengaan van de traditionele druivensoorten leidt tot deze klassieke Champagne die ras en body vertoont. Voelt zich thuis bij elke gelegenheid.

Het Champagne-huis Baron Fuente werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn vrouw Dolores Fuentes. In die tijd werd een start gemaakt met slechts een hectare wijngaarden. Heden ten dagen is Baron Fuente in het bezit van 50 ha wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Charly-sur-Marne en liggen op de beste percelen van dit gebied, namelijk tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne. De wijngaarden zijn beplant met de traditionele druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.