Baron Fuente Champagne Grande Reserve Demi Sec

Rijp fruit fris middelzoet mousserend | Frankrijk | Champagne

Lekker bij: Aperitief, Desserts, Schaal- en schelpdieren

€ 23,99 per fles
€ 125,94 per doos
(€ 20,99 per fles)

Baron Fuente Demi-Sec Champagne wordt net als de Brut gemaakt van 70% Pinot Meunier en 30% Chardonnay. De dosage is echter van meer druivensuiker voorzien waardoor deze versie een aangenaam "zoetje" heeft. Zeer belangrijk voor de druiven in het Champagne-gebied is de zeer kalkrijke grond. Een subtiel samengaan van de traditionele druivensoorten leidt tot deze klassieke Champagne die ras en body vertoont. Voelt zich thuis bij elke gelegenheid.

Serveer deze Champagne als heerlijk aperitief en bij krachtigere en rijkere gerechten. Zo passen krab, kreeft en langoustine of niet al te zoete desserts goed bij deze Champagne.

Het Champagne-huis Baron Fuente werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn vrouw Dolores Fuentes. In die tijd werd een start gemaakt met slechts een hectare wijngaarden. Heden ten dagen is Baron Fuente in het bezit van 50 ha wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Charly-sur-Marne en liggen op de beste percelen van dit gebied, namelijk tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne. De wijngaarden zijn beplant met de traditionele druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.