Baron De Brane Margaux

Fris fruit vol soepel intens rood | Frankrijk | Margaux - Bordeaux

Lekker bij: Kaas, Ossenhaas, Rood vlees, Wild

€ 34,99 per fles
€ 191,94 per doos
(€ 31,99 per fles)

Baron de Brane heeft een dieprode kleur met paarse tinten. In de neus intense en voornamelijk door rood fruit gedomineerde aroma’s. Tevens is een hint van mint te bespeuren en bloemen en drop. De smaak is intens maar toch soepel en heeft een frisse en lange afdronk. Deze wijn is goed in balans en kan goed ouderen.

Serveer deze wijn bij een mooi stuk rood vleees als gegrilde steak, wildgerechten, gevogelte (parelhoen) en oudere en pittige kazen.  

De wortels van Brane Cantenac zijn terug te traceren tot het begin van de 18 eeuw. Destijds was het in bezit van de Gorce familie en stond bekend als Château Gorce (en een tijdje als Château Gorce Guy). Vandaag de dag bestaat het Château uit 90 hectare aan wijngaarden in de Margaux appellatie. De grootste wijngaard omvat 45 hectare en ligt naast het Château op het plateau de Brane. De 2e wijngaard (22 hectare) ligt noordelijker nabij Soussans. De overige wijngaarden liggen zuidelijker in de buurt van Arsac. Het terroir bestaat voornamelijk uit gravel maar in mindere mate ook uit zand en klei. Deze Margaux bestaat uit Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Baron de Brane is de tweede wijn van Château Brane Cantenac.