Barolo Tradizione - Marchesi di Barolo

Vol complex krachtig intens vanille eikenhout rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Stoofvlees, Wild

€ 39,99 per fles
€ 239,94 per doos

Barolo Tradizione heeft een granaatrode kleur met robijnrode tinten en intense aroma's van kruiden, vanille, geroosterde hazelnoten, drop, cacao en wilde rozen. De smaak is vol en elegant en heeft een goede body met tonen van kruiden en vanille en hout.

Dankzij zijn prachtige structuur combineert de Barolo Tradizione perfect met rood vlees, stoofgerechten en wild. Ook bij kazen is deze wijn een ideale begeleider.

Mits bewaard in een koele, donkere kelder kan de Barolo Tradizione wel 25 tot 30 jaar mee! De Barolo Tradizione van Marchesi di Barolo werd door het gerenommeerde Amarikaanse wijntijdschtrift Wine Spectator bekroond met maar liefst 93 punten.

Barolo Tradizione van wijnhuis Marchesi di Barolo staat voor topkwaliteit uit Piëmonte in Italië. De wereldberoemde wijn Barolo is niet alleen hét visitekaartje uit deze streek, maar van heel wijnland Italië. De nebbiolo druiven voor de Barolo Tradizione komen exclusief van de beste wijngaarden van Barolo, Monforte, Castiglion Falletto en La Morra. Deze wijngaarden liggen allemaal op de heuvels ten zuiden van de stad Alba. Het wijnhuis Marchesi di Barolo is ontstaan nadat Pietro Abbona in 1895 ging werken in de wijnkelders van het voormalige kasteel van Marquis Falletti, de grondlegger van de inmiddels werelberoemde Barolo wijnen. Door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden bracht hij de wijnkelders, de wijngaarden en het kasteel in zijn bezit. Hij is de grondlegger van het wijnbedrijf Marchesi di Barolo, dat sinds 2006 in handen is van de vijfde generatie van de familie. De huidige eigenaren zijn Ernesto en Anna Abbona en hun kinderen Davide en Valentina. Zij leiden samen dit prachtige wijnbedrijf. Davide is afgestudeerd oenoloog en Valentina houdt zich bezig met de marketing van het wijnhuis. 

Vanwege zijn zeer hoge niveau is de Barolo Tradizione wijn geclassificeerd als DOCG, de hoogste kwaliteitsklasse in Italië. De druiven voor de Barolo Tradizione worden met de hand geplukt en snel naar de kelder gebracht om te ontstelen en zachtjes te kneuzen. Daar worden de druiven onder een gecontroleerde temperatuur van 28-30 graden in roestvrijstalen tanks gevinifieerd. Daarna krijgt de wijn een traditionele rijping op eikenhouten vaten. Dit gebeurd 2 jaar lang gedeeltelijk in Sloveense eiken vaten en gedeeltelijk in Franse eiken vaten. Daarna rijpt de wijn nog 12 maanden op de fles alvorens hij in de handel wordt gebracht. 

 

Dit artikel komt van wijnhuis Marchesi di Barolo - Italië