Barolo Riserva della Casa - Marchesi di Barolo

Stevig complex krachtig aards vanille eikenhout rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Oude kaas, Rood vlees, Wild

€ 100,80 per doos

Barolo Riserva della Casa is dé topwijn van wijnhuis Marchesi di Barolo uit Piëmonte in noordwest Italië. De Barolo Riserva della Casa heeft zich ontwikeld tot een diep rode wijn met oranje schitteringen. In de geur geeft deze geweldige wijn intense aroma's van verwelkte bloemen, drop, tabak en kaneel. De smaak is vol en stevig met zachte zuren en geroosterde tonen vanwege de rijping op eikenhouten vaten. 

Deze DOCG geclassificeerde topwijn smaakt fantastisch bij wild, rood vlees en oude kazen.

Barolo Riserva della Casa staat voor topkwaliteit uit Piëmonte in Italië. De wereldberoemde wijn Barolo is niet alleen hét visitekaartje uit deze streek, maar van heel wijnland Italië. De nebbiolo druiven voor de Barolo Riserva komen exclusief van de beste wijngaarden van producent Marchesi di Barolo. Het wijnhuis ontstond, nadat Pietro Abbona in 1895 ging werken in de wijnkelders van het voormalige kasteel van Marquis Falletti, de grondlegger van de inmiddels werelberoemde Barolo wijnen. Door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden bracht hij de wijnkelders, de wijngaarden en het kasteel in zijn bezit. Hij is de grondlegger van het wijnbedrijf Marchesi di Barolo, dat sinds 2006 in handen is van de vijfde generatie van de familie. De huidige eigenaren zijn Ernesto en Anna Abbona en hun kinderen Davide en Valentina. Zij leiden samen dit prachtige wijnbedrijf. Davide is afgestudeerd oenoloog en Valentina houdt zich bezig met de marketing van het wijnhuis.

Vanwege zijn zeer hoge niveau is de Barolo Riserva della Casa geclassificeerd als DOCG, de hoogste kwaliteitsklasse in Italië. De druiven voor de Barolo Riserva della Casa worden bij Marchesi di Barolo met de hand geplukt en modern gevinifieerd. Vervolgens ondergaat de wijn een maanden lange, traditonele rijping op Franse eikenhouten vaten.

Dit artikel komt van wijnhuis Marchesi di Barolo - Italië