Barolo Il Pilone Serralunga d'Alba

Specerijen rijp fruit krachtig intens eikenhout rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Grillades, Kaas, Rood vlees, Wild

€ 149,94 per doos

 Barolo Il Pilone Serralunga d'Alba heeft een robijnrode kleur met rustiek herfstachtig bouquet met impressies van tabak, kruidnagel, blauwe pruimen en truffel. Vol van smaak met impressies van nougat, chocola, zoethout en blauwe pruimencompote. Cappuccino en Coronasigaar in de afdronk.

Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 16 en 18 graden. Uitstekend bij wildgerechten als haas en zwijn, gegrild rood vlees (entrecôte!), duif en sterke kazen. Nu op dronk en zal zich nog tot 10 jaar na de oogst positief ontwikkelen.

Wie denkt aan een wijn met veel kracht en finesse, om lang te bewaren, denkt aan Barolo. Deze wereldberoemde wijn komt uit de gelijknamige streek in het noordwesten van Italië. Er heerst een landklimaat, met koude winters en warme, vochtige zomers. Het herkomstgebied van de DOCG omvat ongeveer 1250 hectare. De beste bodems zijn vaak klei-, mergel- of kalkhoudend. Barolo is het gebied rondom de stad Alba bestaande uit tien gemeentes: Barolo, La Morra, Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba, Grinzano, Novello, Diano d'Alba, Roddi en Cherasco. De eerste vijf vormen echter het hart van de appelatie.

Het herkomstgebied Barolo, bestaat uit 11 verschillende dorpen. Traditionele rode wijn vinificatie. Gevolgd door een lagering van 32 maanden op vaten van Sloveens eikenhout. Voordat de wijnen de Cantina verlaten, verblijven zij eerst nog 18 maanden in fles.

De wijnen van Il Pilone zijn afkomstig van een van de allerbeste producenten in Piemonte. De wijngaarden zijn gelegen op een van de mooiste en beste plekjes van Serralunga, de streek waar de mooiste Barolo’s vandaan komen. Over de gehele wereld ontvangen de wijnen fantastische recensies op grote proeverijen en worden ze de hemel ingeschreven door de wijnpers.