Barolo Cannubi - Marchesi di Barolo

Complex krachtig intens fruitig vanille eikenhout rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Stoofvlees

€ 76,95 per stuk

Barolo Cannubi heeft een granaatrode kleur en intense aroma's van rozen, vanille, drop, kruiden en geroosterd tonen van rijping op hout. Deze bijzondere wijn heeft een volle en elegant fruitige smaak met geroosterde tonen van eikenhout. De wijn eindigt met een intense en lange afdronk. Barolo Cannubi kan zeer goed ouderen en kan zeker 25-30 jaar lang worden opgelegd.

Door zijn mooie structuur smaakt Barolo Cannubi heerlijk bij rood vlees en bij gestoofd vlees. Barolo Cannubi werd door Robert Parker gewaardeerd op 91 punten en door Wine Enthusiast op 95 punten.

Barolo Cannubi is een zeer hoge kwaliteitswijn uit Piëmonte in Italië. De wereldberoemde wijn Barolo is hét visitekaartje uit deze streek. De naam Cannubi komt van de gelijknamige heuvel in het Barolo wijngebied, waar de Nebbiolo druiven voor deze geweldige wijn groeien. De Barolo Cannubi wordt op de markt gebracht door het bekende wijnhuis Marchesi di Barolo. Vanwege zijn zeer hoge kwaliteit is deze specialiteit geclassificeerd als DOCG, de hoogste kwaliteitsklasse in Italië. Barolo Cannubi wordt traditioneel gemaakt met rijping op Franse eikenhouten vaten.

Dit artikel komt van wijnhuis Marchesi di Barolo - Italië