Barbera d'Alba Peiragal - Marchesi di Barolo

Vol krachtig zacht vanille eikenhout rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Pasta, Rood vlees, Wild

€ 23,99 per fles
€ 143,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Barbera d'Alba Peiragal is een warme, robuuste en volle, robijnrode wijn met in geur en smaak aroma's van bessen, krenten, hazelnoot en houtvanille. De frisse wijn heeft body en smaakt erg lekker bij pasta-gerechten en gegrild vlees. De Barbera d'Alba Paiagal kan nog vele jaren worden opgelegd.

Barbera d'Alba Paiagal is een zeer fraaie kwaliteitswijn uit Piëmonte in noordwest Italië. De naam Paiagal is afkomstig van de gelijknamige heuvel in het beroemde wijngebied van Barolo. De wijn zelf wordt gemaakt van 100% barbera druiven.

Barbera d'Alba Paiagal wordt op de markt gebracht door het bekende wijnhuis Marchesi di Barolo. De bijzondere kwaliteitswijn heeft als classificatie DOC Barbera d'Alba, samen met DOCG, de hoogste kwaliteitsklasse in Italië.

De druiven voor de Barbera d'Alba Paiagal worden met de hand geplukt en zo snel mogelijk naar de kelders gebracht waar ze worden geperst. Na zijn vinificatie in roestvrijstalen tanks, rijpt de wijn 12 maanden op kleine Franse eikenhouten vaten.

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti.

Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Niet in de laatste plaats dankzij de overtuiging en toewijding van de medewerkers die zorgen voor de onbetwistbare kwaliteit van de wijnen.

De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regios van Piedmonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

Marchesi di Barolo is een wijnhuis dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media. De toekomst van dit wijnhuis is dan ook in goede handen, want aan hun missie wordt verder invulling gegeven door een nieuwe, enthousiaste generatie Abbona's!

Dit artikel komt van wijnhuis Marchesi di Barolo - Italië