Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak

Baglio Gibellina Sogno del Sud Grillo

Specerijen rijp fruit zacht fris | Italiƫ | Siciliƫ

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

Sogno del Sud Grillo heeft een mooie strogele kleur. In de neus intens en aangenaam exotisch fruit met hints van specerijen. In de mond fris en heerlijk zacht, mooi uitgebalanceerd met een lange afdronk.

Serveer deze wijn als aperitief en bij visgerechten als gerookte zalm, tonijn en zwaardvis.

Grillo is een druivensoort die zijn oorsprong vindt in Sicilië en van alle Siciliaanse druivensoorten het meest over de hele wereld verkoopt. De druif werd vroeger gebruikt voor het maken van Marsala, een versterkte wijn beroemd op het eiland. De druiven worden met de hand geplukt eind augustus / begin september. Waarna ze in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C gevinifieerd worden. 

Baglio Gibellina domineert de vallei en wordt omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesstruiken en fichi d’India bomen. Het blauw van de hemel en van de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengsel van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die vanaf Baglio gezien kunnen worden, zijn spectaculair.

€ 6,99 per fles
€ 38,94 per doos
(€ 6,49 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/baglio-gibellina-sogno-del-sud-grillo