Baglio Gibellina Sogno del Sud Grillo

Specerijen rijp fruit zacht fris wit | Italië | Sicilië

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

€ 6,75 per fles
€ 37,50 per doos
(€ 6,25 per fles)

Sogno del Sud Grillo heeft een mooie strogele kleur. In de neus intens en aangenaam exotisch fruit met hints van specerijen. In de mond fris en heerlijk zacht, mooi uitgebalanceerd met een lange afdronk.

Serveer deze wijn als aperitief en bij visgerechten als gerookte zalm, tonijn en zwaardvis.

Grillo is een druivensoort die zijn oorsprong vindt in Sicilië en van alle Siciliaanse druivensoorten het meest over de hele wereld verkoopt. De druif werd vroeger gebruikt voor het maken van Marsala, een versterkte wijn beroemd op het eiland. De druiven worden met de hand geplukt eind augustus / begin september. Waarna ze in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C gevinifieerd worden. 

Baglio Gibellina domineert de vallei en wordt omgeven door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesstruiken en fichi d’India bomen. Het blauw van de hemel en van de zee aan de horizon vormen het decor voor een mengsel van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die vanaf Baglio gezien kunnen worden, zijn spectaculair.