Antiche Terre Amarone

Rijp fruit vol krachtig zacht intens rood | Italië | Veneto

Lekker bij: Grillades, Kaas, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 24,99 per fles
€ 141,00 per doos
(€ 23,50 per fles)

Antiche Terre Venete Amarone is een intens robijnrode wijn met granaatachtige reflecties. De geur doet denken aan gedroogd fruit, als gevolg van het indrogen van de druiven, specerijen en tabak. De smaak is zeer vol, krachtig, intens fruitig en aangenaam droog. Deze wijn geeft veel drinkgenot door haar volheid en heerlijke tonen van gedroogd fruit, krenten, vanille en cederhout en is aangenaam krachtig maar ook uiterst zacht. Deze Amarone is een sterke wijn die gemakkelijk 8-10 jaar kan worden bewaard.

Serveer deze wijn bij rood vlees, pastagerechten en wild. Deze Amarone is ook perfect om na de maaltijd te drinken met heerlijke kaas als dessert.


Blend van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De Amarone della Valpolicella is gemaakt van 100 tot 120 dagen ingedroogde druiven. Dit drogen van de druiven geschiedt direct na de handmatige oogst, voor het maken van de wijn. Door het indrogen van de druiven neemt het suikergehalte en hierdoor ook het alcoholgehalte van de wijn toe. De alcohol-rijke Amarone wijnen zijn goed gestructureerd en behoren tot de grote rode wijnen van Italië.