Aglianico Benevenato Vesevo

Vol rijk zacht intens fruitig vanille eikenhout rood | Italië | Basilicata

Lekker bij: Grillades, Kaas, Lamsvlees, Pasta, Stoofvlees

€ 7,99 per fles
€ 44,94 per doos
(€ 7,49 per fles)

Aglianico Benevenato Vesevo heeft een intens aroma van kersen, mooi rokerig en breed, vanille en een aangename kruidigheid, veel complexiteit. De wijn is zacht, maar rijk geconcentreerd met mooie tanines, een zeer lange aromatische afdronk met tonen van rood fruit tegen een achtergrond van kruidige houttonen en vanille.

Serveer deze wijn bij een rijke maaltijd, gegrild en gekruid vlees, perfect bij lamsvlees, goulash, stoofschotels en krachtig smakende kazen.

Al sinds de oudheid staat Campania bekend als gerenommeerde wijnstreek. Druivensoorten Falernian en Greco en de wijnen rond Avellino en Vesuvius spelen al eeuwen een belangrijke rol in de Italiaanse wijnhistorie. De Vesuvius is in
vele opzichten bepalend voor de wijnbouw, al is het alleen maar door de vulkanische bodem die de wijn veel spanning en fraîcheur geven. Een diepblauwe vulkanische zee, met kilometers indrukwekkende kustlijn en bezaaid met kleine,
felgekleurde juweeltjes van eilanden; dat is Campanië. Hier begint het echte zuiden van Italië en onthult een streek die gekenmerkt wordt door scherpe tegenstellingen.