Aberdeen Angus Cabernet Sauvignon

Vol zacht fruitig rood | Argentinië | Mendoza

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Wijn voor elke dag / feestje

€ 35,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Aberdeen Angus Cabernet Sauvignon van Finca Flichman is een heerlijke zwoele en romige Cabernet, echt dat zuidelijke karakter, maar niet te zwaar en smaakvol, zonder een spoor van hardheid. Donkerrood van kleur, complexe aroma's van zwart fruit en eiken. In de smaak, krachtig, met een vlezige structuur. De afdronk is zacht met mooi verpakte tannines.

Serveer deze wijn bij geroosterd vlees en pittige kazen. Serveertemperatuur: 16-17 graden.

Traditionele rode vinificatie met lange inweking van de druiven en daarna rijping op gedeeltelijk nieuwe eikenhouten vaten. Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als "Probably Argentina's finest winery".