Yalumba Heggies Vineyard Chardonnay

Vol rijk zacht vanille wit | Australië | Eden Valley

Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Noten, Vis, Wit vlees

€ 21,50 per fles
€ 129,00 per doos

Yalumba Heggies Chardonnay is een zeer rijke, volle Chardonnay. Deze rijke wijn heeft een mooie gele kleur met een iets wat groene tint. In de geur vindt u aroma's van rijp fruit, perzik en grapefruit, wat vanille, een een hint van geroosterde noten, vijgen en cashew met frisse citrus. De smaak is zeer vol en rijk, met veel fruit en een hint van boter. Een lange, romige afdronk waarin een tikje citroen.

Te serveren bij rijke visgerechten, wit vlees, zachte kazen en gevogelte.

Yalumba Winery Australië Australia’s oldest family owned winery In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land ‘Yalumba’, Aboriginal voor ‘All the land around’. Zes generaties en bijna 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status.

Yalumba produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Wij zijn dan ook bijzonder trots op het feit dat wij een uitgebreide collectie van dit mooie wijnbedrijf voeren!

Dit artikel komt van wijnhuis Yalumba Winery - Australië