Monte da Ravasqueira - Alentejo, Portugal

Monte da Ravasqueira is een al drie generaties een familie bedrijf met een internationale visie, dat gericht is op het produceren van kwaliteitswijnen, innovatie en ontwikkeling van de regio Alentejo. Met een eigendom van 3000 hectare die gestart is in 1943, produceren ze naast wijnen ook honing en olijfolie. Verder fokken ze zwarte traditionele varkens en koeien en hebben ze kurkbomen aangeplant. 
De wijngaard wordt zorgvuldig beheerd en bewaakt met de belangrijkste doelstelling: het produceren van de beste kwaliteit druiven. De quinta is gelegen op een hoogte van 270 meter in een bos- en bergachtig gebied met 2 dammen. Al deze factoren dragen bij aan een bijzonder klimaat, dat een mooie, expressie en aromatische uitbundigheid geeft aan de druiven. Eén van de kenmerken van Monte da Ravasqueira is dat ze alle druiven met de hand geplukt zijn, zodat ze tijdens het eerste oogst kunnen kiezen voor een frisse druif, om een mooie zuurgraad te verkrijgen. Tijdens de tweede oogst worden alle rijpe druiven geplukt. Met deze mix kunnen de wijnmakers een mooie, rijke en een gebalanceerde blend krijgen. 
Tegenwoordig heeft Monte da Ravasqueira een bekende en grote naam als wijnproducent, daarnaast hebben ze ook een hotel met 13 slaapkamers met een prachtig uitzicht, een traditioneel restaurant en een museum waarin zij hun privé collectie van harnassen en koetsen hebben ondergebracht.

Website