Vertice Grande Reserva Tinto

Rijp fruit fris fruit vol romig vanille eikenhout rood | Portugal | Douro

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Stoofvlees, Wild

€ 23,99 per fles
€ 131,10 per doos
(€ 21,85 per fles)

Vertice Grande Reserva Tinto heeft een prachtige dieprode kleur. Het aroma is rijk aan rood en zwart fruit met een vleug vanille. In de romige smaak komt rijp donker fruit naar voren met nuances van chocolade en eikenhout. Deze zeer volle rode wijn is prachtig in balans en heeft elegante, rijpe tannines. De afdronk is zeer lang met heerlijk rijp fruit en vanilletonen.

Serveer deze prachtige wijn bij diverse vlees- en wildgerechten, stoofgerechten en oudere kazen.

Deze wijn is een absolute topper uit Portugal, een zeer exclusieve wijn, waarvan de druiven handmatig worden geplukt. Deze wijn is 24 maanden in gebruikte Franse eiken vaten gerijpt. Deze Reserva heeft verschillende prijzen gewonnen en top cijfers gekregen van onder andere Revista dos vinhos, Robert Parker en Wine Enthusiast. Robert Parker heeft maar liefst 92 punten toegekend aan deze wijn. Dit is zonder twijfel één van de beste wijnen uit Douro.

De producent van deze wijn is Caves Transmontanas, dit is een wijnhuis en familiebedrijf dat zijn oorsprong vindt in 1980. Klassieke tradities en moderne technieken zijn de afgelopen jaren naadloos in elkaar overgegaan. De wijngaarden van Caves Transmontanas liggen tot maximaal 550 meter boven zeeniveau.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Vértice - Portugal