Trovati Chardonnay

Vol zacht romig sappig wit | Italië | Sicilië

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Pasta, Risotto, Schaal- en schelpdieren, Vis, Wijn voor elke dag / feestje, Wit vlees

€ 6,29 per fles
€ 34,50 per doos
(€ 5,75 per fles)

Trovati Chardonnay heeft een lichtgele kleur met wat gouden glinsteringen. De geur is intens en blijft lang in de neus hangen met heerlijk vers fruit als perziken, nectarines en ananas. Deze wijn is heerlijk vol en rijk van smaak en goed in balans door de plezierige structuur en zuurgraad.

Serveer deze wijn als aperitief, bij vis, zeevruchten, pasta gerechten, gevogelte en wit vlees.

De rijping van de Chardonnay druiven is later dan andere druivensoorten in Sicilië, pas in het einde van augustus waren de druiven rijp genoeg om te kunnen oogsten. Na de oogst is tijdens de vinificatie de most gedeeltelijk in contact komen met zuurstof. Er heeft een natuurlijke gisting plaats gevonden gedurende 13 dagen in gecontroleerde stalen tanken van 16°C . Na de deze gisting heeft de 15% van de most  een gisting gekregen in Frans eiken vaten.

Trovati komt uit Sicilië, een gebied wat bekend staat om zijn zonnige dagen, de zee en zijn vruchtbare vulkanische grond. Dit klimaat zorgt voor wijnen met karakter; volle, krachtige smaak in combinatie met elegantie door de zeelucht die nergens anders gevonden kunnen worden.