Terredavino Roero Arneis Villata

Rijp fruit exotisch fruit fris vet wit | Italië | Piemonte

Lekker bij: Aperitief, Salades, Vis

€ 59,94 per doos

Terredavino Roero Arneis Villata is intens strogeel van kleur met groene reflecties. In de geur ruik je aroma's van exotisch fruit, rijpe peer, appelbloesem en witte pruim. Vet en genereus in de mond met een parade van wit en geel fruit (vooral perzik en appel) die heerlijk rijp zijn, maar ook voor voldoende frisheid zorgen. In de lange afdronk proef je wit en geel fruit en nuances van noten en een vleugje venkel/anijs.

Serveer deze wijn als een mooi en fris aperitief, maar is vooral bekend vanwege de klassieke combinatie met voorgerechten in het algemeen en bij vis in het bijzonder.

De wijngaarden van deze Arneis druiven zijn gelegen op de middelhoge heuvels in de omgeving van Monteu Roero, Vezza d'Ala en Mont'Alba.

Piemonte is vooral bekend vanwege zijn Barolo. Maar naast Barolo maakt men in het gebied ook een prachtige witte wijn, met rijp geel fruit en een licht florale toets. Afkomstig van de glooiende heuvels in het achterland van het pittoreske stadje Alba, op basis van de inheemse Arneis druif. Hij heet voluit: Roero Arneis. Beter bekend als de ‘witte Barolo’.

Terre da Vino is een coöperatie met bijna 4700 ha wijngaard in de hele Langhe, gesticht in 1980 en vandaag 2700 leden sterk, verenigd in 14 coöperatieven, goed voor 4719ha. Goed voor 5,3 miljoen flessen. Wijnmaker Bruno Cordero. In 1986 start hier het Azienda Agricola programma waarin 18 wijnbouwers besluiten om hun opbrengsten te gaan beperken om betere kwaliteit te brengen.