Sycamore Lane Cabernet Sauvignon

Vol zacht fruitig sappig rood | Amerika | Californië

Lekker bij: Lam, Pasta, Rood vlees, Wijn voor elke dag / feestje, Wild

€ 7,99 per fles
€ 43,14 per doos
(€ 7,19 per fles)

Sycamore Lane Cabernet Sauvignon van Napa Cellars heeft een heldere robijnrode kleur. In de geur veel jammig, rijp en zwoel fruit met kruidige houttonen en lichte impressies van tabak, teer en zwarte bessen. De smaak is sappig, vlezig en smakelijk met een lekkere rijpe afdronk.

Serveer deze heerlijke wijn op ongeveer 17 graden, bij geroosterde kip, biefstuk, lamsvlees, wildgerechten en bij aangemaakte pasta's.

Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen. De Cabernet Sauvignon druiven voor de Sycemore Lane komen voor ongeveer 40% uit de kuststreek en 60% uit het binnenland van Californie. Na een vergisting van ongeveer 6 dagen verblijft de wijn gedurende een jaar in een combinatie van Frans en Amerikaans eiken alvorens op fles te worden gebracht.

Sycamore Lane is een van Californië's bekendste wineries. Het is het stamhuis van de Trinchero Family Estates. De Trichero's begonnen in 1947 op kleine schaal wijn te maken in Napa en zijn sindsdien uitgegroeid tot een van de succesvolste wijnfamilies in Californië. Het grote succes kwam vooral dankzij de doorbraak van hun lichte rosé White Zinfandel op de Amerikaanse markt. Toch is White Zin maar een deel van het verhaal. De Trinchero's produceren vandaag de dag een uitgebreide portfolio wijnen. sycemore

Dit artikel komt van wijnhuis Napa Cellars - USA