Sole Cabernet Franc / Cabernet Sauvignon / Feteasca Neagra

Specerijen rijp fruit vol kruidig rood | Roemenië |

Lekker bij: Grillades, Lamsvlees, Oude kaas, Rood vlees

€ 7,75 per fles
€ 41,94 per doos
(€ 6,99 per fles)

Sole Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon - Feteasca Neagra  is een redelijk volle wijn met een intense neus van kersen, frambozen en viooltjes met een vleugje cinammon specerijenen een lichte kruidigheid. 

dezee wijn is gemaakt van 94% Cabernet Franc voor kracht en intensiteit, 4% Cabernet Sauvignon voor rondeur en kruiden en 2% Feteasca Neagra voor het frivole in de wijn.

Tijdens de rijping in rvs gebruikt men ook houten staven van Frans eiken om de wijn een zachte houttoon mee te geven.

Serveer deze wijn bij kruidige (gegrilde) vleesgerechten, bij een malse biefstuk (met stroganoff saus), lamsvlees en bij belegen Hollandse kaas.

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder de leiding van Hartley Smithers (Australië) en Nora Iriate (Spanje). Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

Dit artikel komt van wijnhuis Cramele Recas - Roemenië