Punti Ferrer - Grill Master‘s Choice Red Blend

Rood | Chili | Curicó Valley

€ 8,99 € 7,99 per fles
€ 47,94 € 44,94 per doos
(€ 7,49 per fles)

Grill Master‘s Choice Red Blend van Viña Punti Ferrer is speciaal gemaakt om bij de barbeque te worden gedronken. Je ruikt en proeft rijp fruit, truffeltonen, een aangename kruidigheid, wat vanille, eikenhout en een elegante toast / rook toon.

Serveer deze heerlijke wijn bij de BBQ en bij alle vleesgerechten, gegrild, geroosterd of gerookt, maar ook bij gerijpte kazen.

Deze heerlijke Chileense rode wijn wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot druiven. De druiven voor deze wijn komen uit de Curico en Rapel Valley. De helft van deze wijn heeft een rijping gehad op nieuwe Franse eikenhouten vaten. 

Punti Ferrer

Het verhaal van de familie Punti; de maker van Grill Master's Choice wijnen dateert uit 1953, toen Jaime Punti Desveus vanuit Manresa in Catalunya, Spanje, aankwam in Chili.

Antonio Puntí Ferrer droomde er altijd van zijn leven te wijden aan de productie van goede wijnen, precies zoals zijn vader deed toen die vanuit Manresa, Spanje naar Chili kwam. Samen met zijn vrouw Andrea Lagos startten ze dit project met de wil en overtuiging om te slagen, met als doel een beter leven voor zichzelf en hun familie, op het platteland, weg van de chaos van de hoofdstad waar ze toen woonden. 

Al vijftig jaar is de familie gericht op het produceren van kwaliteitswijnen in de vallei van Cachapoal, meer specifiek in het berggebied van de stad Rengo. De jongste zoon, Antonio Punti Ferrer heeft deze traditie voortgezet, en heeft zich gewijd aan de productie en de verkoop van zijn kwaliteitswijnen in het buitenland. Central valley is de thuisbasis van de wijngaarden, waar druiven groeien als Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Syrah en Sauvignon Blanc.

Men richt zich op het verkrijgen van kwaliteitswijnen en houdt hier gedurende het hele productieproces rekening mee, zodat men een uniek en opmerkelijk product kunnen bieden waarin alle kenmerken en karaktereigenschappen voorkomen die eigen zijn aan wijn uit de Curicó vallei waar deze en de vele andere wijnen van dit wijnhuis worden geproduceerd.

De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en worden vervolgens bewerkt op een wijze die de beste kwaliteit garandeert voor de wijnen. De winery is ontworpen voor de productie en opslag van wijnen van hoge kwaliteit. De totale capaciteit vandaag de dag is 1,4 miljoen liter in roestvrijstalen vaten, op een oppervlakte van 750 vierkante meter.