Proefdoos Monte da Ravasqueira

Portugal | Alentejo

€ 71,56 per doos

Monte da Ravasqueira is een al drie generaties een familie bedrijf met een internationale visie, dat gericht is op het produceren van kwaliteitswijnen, innovatie en ontwikkeling van de regio Alentejo. Met een eigendom van 3000 hectare die gestart is in 1943, produceren ze naast wijnen ook honing en olijfolie. Verder fokken ze zwarte traditionele varkens en koeien en hebben ze kurkbomen aangeplant. 
De wijngaard wordt zorgvuldig beheerd en bewaakt met de belangrijkste doelstelling: het produceren van de beste kwaliteit druiven. De quinta is gelegen op een hoogte van 270 meter in een bos- en bergachtig gebied met 2 dammen. Al deze factoren dragen bij aan een bijzonder klimaat, dat een mooie, expressie en aromatische uitbundigheid geeft aan de druiven. Eén van de kenmerken van Monte da Ravasqueira is dat ze alle druiven met de hand geplukt zijn, zodat ze tijdens het eerste oogst kunnen kiezen voor een frisse druif, om een mooie zuurgraad te verkrijgen. Tijdens de tweede oogst worden alle rijpe druiven geplukt. Met deze mix kunnen de wijnmakers een mooie, rijke en een gebalanceerde blend krijgen. 
Tegenwoordig heeft Monte da Ravasqueira een bekende en grote naam als wijnproducent, daarnaast hebben ze ook een hotel met 13 slaapkamers met een prachtig uitzicht, een traditioneel restaurant en een museum waarin zij hun privé collectie van harnassen en koetsen hebben ondergebracht.Monte da Ravasqueira - Fonte de Seranna wit - een lichtgele kleur en een frisse en geurige neus met tropisch fruit als ananas en limoen. Deze wijn is lekker fris, fruitig en zacht.

Deze proefdoos bevat de volgende wijnen:

Fonte de Seranna wit van Monte da Ravasqueira - een lichtgele kleur en een frisse en geurige neus met tropisch fruit als ananas en limoen. Deze wijn is lekker fris, fruitig en zacht.

Monte da Ravasqueira wit - een gele kleur en intense aroma's van fruit als perzik, appel en abrikoos. Het is een heerlijke, rijke wijn met frisse en sappige zuren, tropisch fruit aangevuld met wat mineralen. De afdronk is lang en goed in balans.

Monte da Ravasqueira Reserva wit -  geel van kleur met in geur en smaak fris tropisch fruit als passievrucht, mango en ananas, wat vanille en een vleugje mineraliteit. De afdronk is lang en mooi in balans.

Fonte de Seranna rood van Monte da Ravasqueira - een roodpaarse kleur en aroma's van rood fruit. Deze wijn is elegant, sappig met rijp sappig fruit, zachte tannines en een vleugje cacao. 

Monte da Ravasqueira rood - dieprood van kleur met in geur en smaak rood fruit en nuances van laurier specerijen en vanille. Het is een elegante, ronde, soepele wijn met rijpe, zachte tannines en een lange afdronk.

Monte da Ravasqueira Reserva rood - diep roodpaars van kleur. Deze volle, rijke, complex wijn heeft in geur en smaak pruimen, houttonen, vanille, specerijen, koffie, chocolade en laurier. De afdronk is vol en lang.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Monte da Ravasqueira - Portugal