Pol Roger Brut Rose Champagne Millesime

Verfijnd complex rijk fris mousserend | Frankrijk | Champagne

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Vis, Wit vlees

€ 73,50 per fles
€ 441,00 per doos

Champagne Pol Roger Brut Rosé  is een rosé Champagne met een lichte en crèmige mousse. Fraaie dieproze kleur. In de neus hints van rijp rood fruit, als aardbeien en frambozen, maar ook gedroogd fruit en abrikoos. Elegant en verkwikkend met een eindeloze afdronk.

Pol Roger wordt door top wijnkenners vaak gezien als de beste aperitief Champagne. Deze rosé Champagne is ook een goede begeleider van visgerechten en zelfs rijke salades van witvlees. Ook uitstekend bij desserts met fruit.

Kaas tip: Fromage de Troyes of een zalmrolletje met geitenkaas.

De wijn wordt volgens de traditionele methode gemaakt. De wijn krijgt een tweede gisting in de fles in de koele kelders dat resulteert in een zachte en elegante mousse. Druivensoorten: 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay en 15% rode wijn uit het beste rode wijn dorp Bouzy.

De wijngaarden van Champagne Pol Roger zijn gelegen tegen de zacht glooiende hellingen van het departement Marne dicht bij de plaats Epernay tegen de Montagne de Reims. De druiven voor deze Champagne komen uitsluitend uit de beste wijngaarden. Belangrijk zijn de 7 km lange kelders, die tot de koudste (± 9 °C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het boeket. millisime milisime vintage

Dit artikel komt van wijnhuis Champagne Pol Roger - Frankrijk