Pedro Ximenez PX Gran Barquero 0.5 ltr

Vol rijk zoet | Spanje | Montilla

Lekker bij: Chocolade, Desserts, Kaas, Noten

€ 15,99 per fles
€ 89,94 per doos
(€ 14,99 per fles)

Gran Barquero Pedro Ximenez (PX) heeft een zwarte, briljante kleur, met een beetje mahonie. Aroma's van rozijnen gevolgd door complexe aroma's van koffie en cacao. Goede, bijna stroopachtige structuur in de mond, vol, krachtig en soepel. Warm en elegant met een lange afdronk. In de afdronk zijn smaken van mocca, rozijnen en chocolade herkenbaar.

Heerlijk bij desserts met pure chocolade, gedroogde vruchten, oude rijpe en blauwe kazen en om zo over vanille ijs te schenken. Ook bij de koffie komt deze wijn volledig tot zijn recht! Het is aanbevolen de Gran Barquero Pedro Ximenez op kamertemperatuur tussen 15 en 20 °C te schenken of iets koeler, tussen de 10 en 12 °C. Pedro Romero Tres Alamos Pedro Ximenez kreeg zijn naam van de druivensoorten waarvan hij werd gemaakt. Zeer rijpe druiven worden op stromatten in de zon te drogen gelegd. Daardoor neemt het suikergehalte relatief toe. Vervolgens heeft deze wijn ongeveer 6 jaar gerijpt in eiken vaten, gevolgd door het "Solera en Criadera" systeem.

Druivensoorten: 100% Pedro Ximenez

Montilla - Moriles is gelegen in het district Corboda, in de historische driehoek Granada - Sevilla - Corboda. De streek is beroemd om haar "sherry"- achtige wijnen, men werkt echter uitsluitend met de Pedro Ximenez druif. Dat maakt deze wijnen zeer karakteristiek en bijzonder! De streek is eveneens bekend om de grote PX wijnen die hier vandaan komen.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Perez Barquero - Spanje