Las Perdices Logia Blanc Malbec

Wit | Argentinië | Mendoza

€ 20,99 € 17,99 per fles
€ 119,94 € 107,94 per doos

Las Perdices Logia Blanc Malbec verschilt van andere witte wijnen in zijn aromatische profiel: rood fruit valt op, zoals kersen en aardbeien, en citrustonen, zoals roze grapefruit. In de mond is deze wijn vrij vol en  fris en met een goede structuur en intensiteit kenmerkend voor de Malbecdruif.

Serveer deze wijn als aperitief, bij lichte gerechten met verse kruiden, bij vis- of zeevruchtengerechten en zachte kazen.

Het proces om een ​​witte wijn te maken met rode druiven, Blanc de Noir genaamd vereist de grootste zorg en detail worden uitgevoerd.

Eenmaal geoogst gaan de druiven de pers in zonder te strippen en het persen wordt snel uitgevoerd om te voorkomen dat het sap in contact komt met de schil en verkleuring van het sap veroorzaakt. Vervolgens wordt het wijnbereidingsproces van een witte wijn uitgevoerd, met geselecteerde gisten en een vergisting op een temperatuur tussen 12º en 14º, om frisheid en expressie op de neus en in de mond te verkrijgen. Het resultaat is een wijn met een voor een witte wijn volle smaak met een aangename zuurgraad.

.

Agrelo Lujan de Cuyo - Mendoza - 100% Malbec.