Jansz Premium Vintage Cuvee Brut

Vol rijk zacht mousserend | Australië | Tasmanie

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 32,50 per fles
€ 195,00 per doos

Jansz Premium Vintage Cuvée Brut heeft een licht strogele kleur met hints van goud. Aroma's van honing, geroosterde cashewnoten, toast en citrusfruit. Elegant romig, rijk en vol en perfecte natuurlijke sappige zuren. Frisse en knisperende lange afdronk. De wijn wordt volgens de Méthode Traditionelle. gemaakt, hetzelfde principe als in de Champagne streek. De wijn krijgt een tweede gisting op fles zodat er een zachte verfijnde mousse ontstaat. Deze gistcellen zitten drie jaar in de fles voordat ze eruit gehaald worden. Hoe langer de gist in de fles zit hoe zachter de mousse van de wijn. janz

De druiven voor de wijn komen voornamelijk uit Tasmanië. Dit eiland ten zuiden van Australië is een stuk koeler dan het continent. De wijngaarden krijgen koeling door de Antarctische wind uit het zuiden. De koeling is nodig om zoveel mogelijk frisheid en natuurlijke zuren in de wijn te krijgen. Het geheel is opgezet door het Franse Champagnehuis Roederer (bekend van Cristal) maar tegenwoordig is het van Australische kwaliteitsproducent Yalumba.

Jansz is in de oorsprong een Nederlandse naam. In de tijd van de zeevaarders was het Janszoon die zijn naam gaf aan deze wijn. Het fruit voor de eerste Jansz wijnen kwam uit de 'the Heemskerk' wijngaard.

Dit artikel komt van wijnhuis Jansz Tasmania - Australië