El Arino Tempranillo Cabernet Sauvignon

Vol zacht fruitig sappig rood | Spanje | Somontano

Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees, Tapas, Wijn voor elke dag / feestje

€ 31,74 per doos

El Arino Tempranillo Cabernet Sauvignonvan Vinas del Vero is samengesteld uit Cabernet Sauvignon en Tempranillo druiven. Deze wijn heeft een diepe mooie kersenrode kleur. In de geur veel aangenaam rijp fruit. De smaak is sappig, rijp, in goede balans met fijne tannines en niet te zwaar. De Cabernet Sauvignon geeft 'ruggengraat' aan de wijn.

Serveer deze wijn als aperitief en bij allerlei vleesgerechten, pastagerechten en tapas. Serveertemperatuur: 16 - 18 graden.

Deze wijn onderging een traditionele rode vinificatie met lange inweking van de druiven en daarna rijping op gedeeltelijk nieuwe eikenhouten vaten van Amerikaans eiken.

De grondsoort in Somontano wordt gekenmerkt door veel kalk, ijzerhoudende klei en lichte zandsteen. De wijngaarden zijn gelegen op hellingen. Viñas del Vero en Somontano vormen samen een dubbel succesverhaal. Als belangrijkste producent heeft Viñas del Vero er in hoge mate toe bijgedragen dat Somontano zich in slechts een paar jaar tijd vanuit het niets heeft ontwikkeld tot een van Spanjes meest smaakmakende wijngebieden. De naam van het gebied - 'onderaan de berg' - verwijst naar de ligging ervan aan de voet van de Pyreneeën. Zowel witte als blauwe druiven gedijen hier uitstekend, tot een 'buitenbeentje' als gewürztraminer aan toe. Het gebied kende tot voor kort nauwelijks enige wijnbouwtraditie, waardoor de ontwikkeling ervan volgens de nieuwste inzichten kon plaatsvinden. Het is een Spaanse versie van de Nieuwe Wereld. Viñas del Vero produceert in een hypermoderne bodega een verrassende verscheidenheid aan smaken en stijlen.

Dit artikel komt van wijnhuis El Ariño - Spanje