El Arino Macabeo Chardonnay

Exotisch fruit fris droog soepel wit | Spanje | Somontano

Lekker bij: Salades, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

€ 31,74 per doos

El AriñoMacabeo (Viura) Chardonnay is prachtig goudgeel van kleur. Delicate geur van perzik en exotisch fruit, de smaak is lekker fris, goed in balans met een knisperende, zuivere nasmaak.

Seveer deze wijn als aperitief en bij vis en salades.

De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 450 tot 600 meter boven zeeniveau. De winters zijn zeer koud, de zomers gematigd warm. Oogst vindt plaats in september. Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting op roestvrijstaal.

Viñas del Vero is een Spaanse versie van de Nieuwe Wereld. Hier in Somontano produceert men in een hypermoderne bodega een verrassende verscheidenheid aan smaken en stijlen, met zowel cepagewijnen - gemaakt van een enkel druivenras - als assemblages. Ook op technisch gebied is er sprake van de nodige variatie. Een deel van de wijnen rijpt of vergist op hout, een ander deel enkel op staal. Viñas del Vero brengt zijn wijnen op vier prijs- en kwaliteitsniveaus uit: Vinos Jovénes, Vinos Varietales, Vinos de Colección en Vinos de Autor. In de eerste categorie van jonge wijnen vallen de standaard rode, witte en rosé, ongecompliceerde fruitige wijnen gemaakt van twee druivensoorten en bedoeld om in hun jeugd te drinken. De Varietales vomen de ruggengraat van het aanbod, terwijl Colección voor wijnen met extra concentratie en complexiteit staat. De Vinos de Autor tenslotte zijn de slechts in gelimiteerde hoeveelheden beschikbare paradepaardjes.

Dit artikel komt van wijnhuis El Ariño - Spanje