Domaine de Vedilhan Viognier

Geconcentreerd exotisch fruit vol zacht wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Aziatische gerechten, Gevogelte, Vis, Wit vlees

€ 7,49 per fles
€ 40,50 per doos
(€ 6,75 per fles)

 Domaine de Vedilhan Viognier is gemaakt van oude stokken wat zorgt voor extra concentratie van het fruit. De druiven worden enige tijd op zijn “Lie” gevinifieerd waardoor alle eigenschappen van de druiven tot z’n recht komen. De wijn kent een zeer verfijnde rijke geur waarin veel geel fruit, bloemen en iets vettigs te herkennen is. De smaak is breed met een verfijnde zachtheid, waarin ook het exotische fruit een zeer eigen karakter aan de wijn geeft.

Heerlijk om "zo" te drinken. Ook prachtig met kruidige Aziatische gerechten of met belegen tot sterke kazen. Verder is het een verrassende keuze voor eenvoudig bereide kreeft, gegrilde kip en garnalen (in knoflookolie) zeetong of forel.

Boutinot is opgericht in 1980 en is sindsdien uitgegroeid van een klein importbedrijfje dat alleen aan restaurants in noordwest Engeland leverde tot een grote producent en importeur met productielocaties in Frankrijk, Zuid-Afrika, Chili en Australië en distributie in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook zijn er de laatste jaren diverse joint-ventures gesloten met wijnbedrijven in Italië en Spanje. Hoewel de wijnen en klanten van land tot land verschillen, heeft het bedrijf één doelstelling, namelijk het produceren en distribueren van kwalitatief hoogstaande wijnen, die - ongeacht het prijssegment waarin ze vallen - recht doen aan de regio en druivensoort waar ze van afkomstig zijn.

Domaine de Vedilhan Viognier is gemaakt van oude stokken wat zorgt voor extra concentratie van het fruit. De druiven worden enige tijd op zijn “Lie” gevinifieerd waardoor alle eigenschappen van de druiven tot z’n recht komen. vedihan verdilhan