Domaine Curot Sancerre blanc

Vol fris droog soepel intens wit | Frankrijk | Loire

Lekker bij: Aperitief, Geitenkaas, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 19,99 per fles
€ 112,50 per doos
(€ 18,75 per fles)

Domaine Curot Sancerre blanc is helder (licht)geel van kleur. Aangenaam in de neus die een grassige indruk geeft en mooi wordt aangevuld met wat perzik- en citrusfruit. De smaak is lekker verfrissend met levendige zuren. De lange, frisse en sappige afdronk is het bewijs van kwaliteit. Sancerre wordt tot de mooiste Franse witte wijnen gerekend.

serveer deze wijn bij vele soorten vis, schaal- en schelpdieren. In de streek zelf wordt hij ook vaak gedronken bij geitenkaas.

Domaine Curot heeft totaal 8,5 hectare wijngaard. De bodem bestaat uit afwisselend zachte poreurze turfsteen, mergel en vuursteen. Druivensoort: Sauvignon Blanc. Na de handmatige pluk half oktober volgt een vergisting in roestvrijstalen tanks op een temperatuur van 13 tot 17 graden gedurende 4 weken. Daarna een verblijf op de 'Lie' tot februari.

De naam Sancerre behoeft nauwelijks introductie. Het is de bekendste appellation van de Loire. Handelsmerk zijn frisse en mineralige wijnen van sauvignon blanc, meestal geproduceerd door betrekkelijk kleine familiedomeinen. Een goed voorbeeld van zo'n bedrijf is Domaine Curot. Dit 10 hectare grote domein ligt in Thauvenay, een plaatsje in het zuidoosten van de appellation, en wordt geleid door Eric Louis. De stijl van zijn witte Sancerre is tegelijkertijd op en top Sauvignon, maar naar lokale maatstaven behoorlijk vol. Deze volheid is gebaseerd op een goede rijpheid van het fruit.