D'Arenberg The Stump Jump White

Fris droog soepel wit | Australië | McLaren Vale

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Gevogelte, Vis, Wit vlees

€ 9,95 per fles
€ 53,70 per doos
(€ 8,95 per fles)

D'Arenberg The Stump Jump Riesling Sauvignon Blanc Marsanne Rousanne is een blend van drie druivensoorten die allen hun bijdrage aan de wijn leveren: De Marsanne zorgt voor body een stuivende geur met aroma's van fruit, bloemen en iets notigs (amandel). Deze druif is een uitstekende partner voor geurende wijnen met natuurlijke zuren, zoals Riesling en Sauvignon Blanc. Wijnen van deze drie druivensoorten hebben zich bewezen en zijn erg populair. The Stump Jump is een prachtig samenspel tussen deze druivensoorten. Kortom een frisse, levendige droge witte wijn met een breed scala aan fruitige en bloemige aromas.

Deze wijn is lekker bij visgerechten, gevogelte en wit vleesgerechten of als aperitiefwijn.

D'Arenberg is een familie bedrijf dat is uitgegroeid tot een van de beste wineries van de wereld. Hun wijnen zijn pure klasse en daarom behoren ze tot de top 10 van alle Australische wijnen. Londen Wine Show, Parker en vele anderen wijnprofessionals geven deze wijnen steeds de beste médailles en punten.

D'Arenberg is in 1912 gesticht door Joseph Osborn en is momenteel uitgegroeid tot een van de beste wineries van de wereld. De familie Osborn vestigde zich in de heuvels ten noorden van Gloucester en Bellevue, de tegenwoordige McLaren Vale. De wijngaarden waren in 1928 al uitgegroeid tot 78 hectaren! In dat jaar werd ook de nieuwe kelder in gebruik genomen, daarvoor bracht men de druiven naar andere  wineries om wijn van te maken.

Het was Joseph's zoon Frank die zijn dokterstudie afbrak om wijnboer te worden. In 1943 kwam zijn zoon Francis (d'Arry) hem helpen en die nam in 1957 het heft in handen. In de 60- en 70er jaren grossierde d'Arry in talloze nationale en internationale prijzen. Diens zoon, Chester, studeerde wijnkunde aan de Roseworthy College. Chester liep daarna stage bij een aantal bedrijven in Australië en Europa, om maar alles over wijnmaken te weten te komen. Hij werd Chef wijnmaker in 1984 en direct investeerde hij in nieuwe houten vaten, stalen tanks en de meest moderne installaties.

In 1990 werd hij gekroond tot ‘Bushing King' van de McLaren Vale (beste tafelwijnmaker van de streek). In 1999 werd hij gekozen tot beste wijnmaker van Australië. Daarna volgden weer allerlei andere onderscheidingen. De meest recente zijn de verkiezing tijdens de internationale beurs van Californië tot beste winery en ook in 2003 in Syney gebeurde dit.

Dit artikel komt van wijnhuis D'Arenberg - Australië