D'Arenberg The Custodian Grenache

Vol rijk zacht rood | Australië | McLaren Vale

Lekker bij: Kaas, Noten

€ 14,75 per fles
€ 81,00 per doos
(€ 13,50 per fles)

D'Arenberg The Custodian Grenache is gemaakt old vine grenache en is zijdezacht. Stokken van soms wel een eeuw oud hebben erg lage rendementen en leveren hier de meest verfijnde, kruidige en geconcentreerde grenache ter wereld op. d'Arenberg noemt zich de bewaker 'custodian' van deze druivensoort, die elders in Australië al werd gerooid. Vergelijk deze wijn eens met een Châteauneuf-du-Pape. Australische Grenache is misschien wel de mooiste in zijn soort en zeer geschikt voor een speciale gelegenheid en bij rijke en krachtige gerechten als lam, chili's, stoofpotjes en blauwe schimmelkazen.

D'Arenberg is een familie bedrijf dat is uitgegroeid tot een van de beste wineries van de wereld. Hun wijnen zijn pure klasse en daarom behoren ze tot de top 10 van alle Australische wijnen. Londen Wine Show, Parker en vele anderen wijnprofessionals geven deze wijnen steeds de beste médailles en punten.

D'Arenberg is in 1912 gesticht door Joseph Osborn en is momenteel uitgegroeid tot een van de beste wineries van de wereld. De familie Osborn vestigde zich in de heuvels ten noorden van Gloucester en Bellevue, de tegenwoordige McLaren Vale. De wijngaarden waren in 1928 al uitgegroeid tot 78 hectaren! In dat jaar werd ook de nieuwe kelder in gebruik genomen, daarvoor bracht men de druiven naar andere  wineries om wijn van te maken.

Het was Joseph's zoon Frank die zijn dokterstudie afbrak om wijnboer te worden. In 1943 kwam zijn zoon Francis (d'Arry) hem helpen en die nam in 1957 het heft in handen. In de 60- en 70er jaren grossierde d'Arry in talloze nationale en internationale prijzen. Diens zoon, Chester, studeerde wijnkunde aan de Roseworthy College. Chester liep daarna stage bij een aantal bedrijven in Australië en Europa, om maar alles over wijnmaken te weten te komen. Hij werd Chef wijnmaker in 1984 en direct investeerde hij in nieuwe houten vaten, stalen tanks en de meest moderne installaties.

In 1990 werd hij gekroond tot ‘Bushing King' van de McLaren Vale (beste tafelwijnmaker van de streek). In 1999 werd hij gekozen tot beste wijnmaker van Australië. Daarna volgden weer allerlei andere onderscheidingen. De meest recente zijn de verkiezing tijdens de internationale beurs van Californië tot beste winery en ook in 2003 in Syney gebeurde dit.

Dit artikel komt van wijnhuis D'Arenberg - Australië