Chateau Piney Saint-Emilion Grand Cru

Vol krachtig zacht eikenhout rood | Frankrijk | Saint-Emilion

Lekker bij: Grillades, Kaas, Ossenhaas, Rood vlees, Stoofpot

€ 19,99 per fles
€ 107,94 per doos
(€ 17,99 per fles)

Chateau Piney Saint Emilion Grand Cru is een fijne, zachte en elegante Bordeauxwijn met veel fruit, complexiteit en een goede, stevige structuur. In de geur, klein rood fruit in combinatie met dat van zwart fruit zoals bosbessen en bramen. Een kruidige smaak door de flinke portie Cabernet in deze wijn, verder is deze wijn soepel, elegant en uitstekend in balans.

Serveer deze wijn op ongeveer 18°C, het is aan te raden deze wijn van tevoren te decanteren, lekker bij stevige kaassoorten, wild, stoofpotten en rood vlees met rijke sauzen.

Het Chateau en de bijbehorende wijngaarden zijn gelegen in de gemeenten Saint-Emilion en Saint- Christophe-des-Bardes. Door de ligging in dit wettelijk bepaalde gebied mag de wijn zich Saint-Emilion Grand Cru noemen. De buren zijn namelijk Beau-Sejour Becot, Angelus en Canon. De druiven worden allemaal met de hand geoogst en geselecteerd. Men wil bij chateau Piney een wijn te maken met veel fruit in een moderne stijl maar met behoud van het karakter en terroir van de rechteroever. De wijnstokken zijn gemiddeld zo’n 35 jaar oud en geven hierdoor een zeer intense, rijke en complexe wijn. Met 55% procent wordt de wijn absoluut gedomineerd door de Merlot. Het restant wordt verdeeld door de beide Cabernets. De wijn rijpt maar liefst 12 maanden op eiken vaten (waarvan eenderde nieuw) alvorens te worden gebotteld.