Chateau Cazal Viel Saint Chinian Rouge

Vol rijk zacht vanille rood | Frankrijk | Saint-Chinian

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Grillades, Kalkoen, Rood vlees, Wild

€ 11,25 per fles
€ 67,50 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Château Cazal Viel Saint Chinian Rouge heeft een diepe granaatrode kleur, met paarse schijn. Complexe fruitige neus en kruidige tonen van zwarte peper en kruidnagel. Rijke, volle aanzet met rijpe tannines en een fluwelige, lange afdronk. Een wijn voor de echte liefhebber die van een complexe wijn houdt!

Gemaakt van handgeplukte en streng geselecteerde druiven afkomstig van zeer oude stokken. 55% van deze wijn onderging een houtlagering in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Heerlijk bij gegrild rood vlees, gevogelte en zachte romige kazen.

Druivensoorten: Syrah (60%), Grenache, Mouvèdre en Cinsault

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. Laurent Miquel is de zoon van Christiane en Henri Miquel, de eigenaars van het befaamde huis Château Cazal-Viel. Laurent’s belangrijkste wijn vindt zijn oorsprong hier.

Cazal Viel bevindt zich in een prachtig gebied aan de basis van het Caroux gebergte. Het mediterraanse klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen. Op deze manier produceren zij hun wijnen in harmonie met de natuur.

De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk