Castillo de Almansa Reserva

Rijp fruit krachtig kruidig vanille eikenhout rood | Spanje | Almansa

Lekker bij: Gevogelte, Grillades, Rood vlees, Tapas, Wild

€ 6,99 per fles
€ 39,54 per doos
(€ 6,59 per fles)

Castillo de Almansa Reserva heeft een mooie robijnrode kleur. Deze uitgebalanceerde wijn heeft een complexe neus van frambozen, gestoofde pruimen, kruiden en vanille. Rijk en delicaat op het palet met veel diepte en een aanhoudende lange afdronk.

Serveer deze wijn bij tapas, rood vlees met rijke sauzen, geroosterd wild, gevogelte, gegrild rood vlees.

Deze wijn bestaat uit 60% Monastrell, 30% Garnacha Tinorera en 20% Tempranillo druiven. De druivenstokken groeien op 750-900 meter hoogte en zijn 35 tot 55 jaar oud. De druiven worden vanaf begin september tot eind oktober geoogst en daarna handmatig geselecteerd. De verschillende druivensoorten rijpen 8-10 maanden apart in rvs tanks, daarna worden ze geblend en rijpt de wijn 12 maanden in 300 liter Amerikaans eikenvaten. Vervolgens rijpt de wijn nog 9-12 maanden in de fles.

Bodegas Piqueras werd opgericht in 1915 in de stad Almansa door Mario Bonete. In de jaren ’50 groeide de kelder door een aantal uitbreidingen en werd er bulk verkocht aan verschillende gebieden in Spanje. Gezien de snelle groei van de wijnmakerij en de mogelijkheden voor de kwaliteit van de Spaanse wijnen in het buitenland, werd Mario Bonete vergezeld door zijn zoon, Juan Pablo Bonete. In 1999 werd er een nieuwe kelder op de rand van de stad Almansa gebouwd om zowel de huidige en toekomstige behoeften van de wijnmakerij te voldoen. De nieuwe kelder van 7.000 vierkante meter, werd ontworpen door Juan Pablo die ervoor zorgde dat alle fasen van het wijnmaakproces geoptimaliseerd konden worden.

Bodegas Piqueras werkt nauw samen met lokale telers sinds 1915. Meer dan 650 hectare wijngaarden zijn beplant met Monastrell, Tempranillo en Garnacha Tintorera druiven. Ze werken met deze traditionele Spaanse druivenrassen, waarvan zowel Monastrell en Garnacha Tintorera inheemse druivensoorten zijn. De wijnmakerij besloot in 2000, 190 hectare landbouwgrond te kopen, waar ze Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot geplant hebben voor rode wijnen en Verdejo, een inheemse Spaanse witte druif en Sauvignon Blanc, voor de witte wijnen.