Caliza Tinto Merlot / Syrah / Tempranillo

Rood | Spanje | La Mancha

€ 5,99 per fles
€ 35,94 per doos
(€ 5,99 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen
Caliza Tinto Merlot / Syrah / Tempranillo heeft een dieprode kleur en rijke aroma’s van rode bessen. Complex van smaak en heerlijke smaken van peper, mokka en specerijen. Warm en goed in balans met een heerlijke afdronk. 

Serveer deze wijn bij tapas, rood vlees, pasta, burgers en rijpe kazen.

Je vindt het grootste wijnbouwgebied ter wereld in het voormalige koninkrijk Castilla-La Mancha in centraal Spanje. Dit gebied is een 300.000 hectare uitgestrekte wijngaard. Het enorme gebied, bedekt door deze Denominación de Origenes, grenst aan Valencia en Murcia in het oosten, aan Extremadura in het westen, aan Andalusië in het zuiden en aan Madrid in het noordwesten. De veelzijdigheid van het land heeft bijgedragen aan de introductie van een grote verscheidenheid aan internationale druivenrassen. 

VinificatieDe druiven zijn handmatig en zorgvuldig geselecteerd en apart gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur (22-24 ºC) zodat het optimale aromatische potentieel werd behouden. De assemblage van de wijnen is essentieel om een wijn van uitstekende kwaliteit te produceren die de kenmerken van het terroir behouden.